Věhlasná cukrářka z Peče celá země vydala kuchařku. Křtila, jak jinak, dorty
Cukrářka, která pekla dorty pro Nelsona Mandelu, Daniela Craiga nebo Karla Gotta, a oblíbená porotkyně první řady pořadu Peče celá země Mirka van Gils Slavíková stráví čtrnáct dní v České republice. Svým milovaným cukrouškům, jak své fanoušky familiárně oslovuje na sociálních sítích, přijela představit její nejnovější třetí famózní kuchařku.
Famózní! Od babičky prvně ukázala na slavnostním křtu a neobešel se bez famózních dezertů a slavných kmotřiček
Na otázku, co je největší cukrářská paráda odpověděla Jiřina Bohdalová jasně „Tu umím jenom já. To musím dělat, když jsou narozeniny nebo něco takového. Ale je to tajemství. Říkám tomu vzteklej dort. Páč při tom kopu do nábytku,“ a dodala, pro koho nejraději peče: „Pro moje vnuky, rodinu a všechny kamarády. Vlastně pro všechny, kdo za mnou chodí ke mně do bytu.“
Andrea Verešová pravidelně peče podle prvních dvou famózních kuchařek „Mirku už 2 nebo 3 roky sleduju. Přiznám se, že od malička ráda peču. Jako první kuchařku jsem totiž dostala s recepty na pečení. Takže to bylo to první, co jsem zkusila. Pečení dodnes zůstalo mojí vášní, ale stále mám pocit, že to dobře neumím. Zvlášť, když vidím babiččiny recepty a úžasné výtvory, které jsou podobné jako ty Mirčiny, cítím se jako úplný začátečník,“ řekla skromně Andrea Verešová a dodala: „U nás se díky babičce peklo ve velkém, tak se snažím, aby pečení zůstala rodinná tradice i nadále, a aby si děti odnesly něco i do svého života. A musím říct, že nejen dcera, ale i syn se mnou rádi pečou.“
Jedinou z trojice, která příliš nepeče je Chantal Poullain: „Já to vůbec neumím. Nejsem na sladký. Ale kdo ví, možná se něco naučím z knížky. Ale je pravda, že umím ryby, mořské plody, maso, jen to sladký ne. Mí kamarádi ví, že nepeču, tak mi vždycky na Vánoce dávají cukroví.“
Nezapomnělo se ani na důležitost kuchařek ve fyzické podobě, do které si všechny vpisují své poznámky. „Po mně zbyde takovýho psaní a samý recepty. Vždycky si recept pojmenuju podle toho, kde ho jím a kdo ho dělal. A já si vždycky vzpomenu, jak to chutnalo,“ prozradila Jiřina Bohdalová.
Nejčtenější články