To by táta koukal! Synové herce Vladimíra Dlouhého se poprvé představí v Činoherním klubu
Zdroj: herminapress

To by táta koukal! Synové herce Vladimíra Dlouhého se poprvé představí v Činoherním klubu

Vytvořeno dne 06.09.2024

Téměř osmnáctiletí synové herce Vladimíra Dlouhého (+52), Jan a Jiří Dlouzí, se poprvé představí v Činoherním klubu. Oba kluky znají diváci z příběhů seriálu Ulice a oba nyní zažívají neocenitelnou hereckou příležitost. V nadčasové Gogolově hře Hráči si po boku zkušených herců zahrají role Alexeje a Gavrilka a zároveň touto premiérou spolu s Činoherním klubem zahájí jeho 60. sezónu.

„Máme štěstí, že můžeme vidět v rámci zkoušení geniální herce, jak tvoří. Z toho se nejvíc učíme,“ poznamenal Jiří Dlouhý o příležitosti hrát v Činoheráku. „Je to tady hrozně příjemné. Menší prostor, kde se každý zná s každým, a my jsme rádi, že nás vzali mezi sebe,“dodal Jan Dlouhý.  

Současná verze hry Hráči, kterou Gogol poprvé vydal v roce 1842, byla svěřena režiséru Lukáši Brutovskému, jenž přizval ke spolupráci herce Ondřeje Rychlého, Jana Hájka, Martina Fingera, Vasila Fridricha, Vladimíra Kratinu, Jakuba Burýška, Viktora Zavadila a Jana a Jiřího Dlouhé.Ondřej Rychlý se jako Icharev ocitá v obklíčení herců téměř o generaci starších. Zajímavá paralela je, že i ve skutečném prostředí tohoto divadla je Ondřej někdo mladší, kdo tady hostuje, přichází zvenku a potkává se s domácí „partou“ Martin Finger, Jan Hájek a Vasil Fridrich,“ vysvětlil režisér Lukáš Brutovský, jenž shodou okolností hru Hráči inscenoval před osmi lety ve slovenském Martině.

Podruhé do stejné řeky ovšem vstoupil také herec Vasil Fridrich, který zde ztvárňuje postavu Krugela. V Hráčích se už totiž objevil, a to jako Utěšitel v režii Petra Svojtky v Městských divadlech pražských, která hru v hlavní roli s Michalem Dlouhým uváděla od roku 2008 také celých devět let.

Hráči mají v Činoherním klubu premiéru 7. a 8. září2024. Nejbližší reprízy jsou pak naplánovány na 30. 9., 3. 10. nebo 28. 10. 2024.

Zdroj: Činoherní klub

 

 

 

Default User Image
Name , 06.09.2024 11:20
Správně, stoprocentně správné a hodnotové rozhodnutí. Ničeho nemá ČR tak málo jako herců!
Default User Image
Marie, 08.09.2024 08:49
Kluci. Jsou kopii svého taty! Vladimír byl výborný herec a měl obrovské charisma ! I. Jeho bratr je na tom také tak. Škoda že Vladimír odešel tak mladý! Ta mrcha s kosou je neoblomna