Chovatel slepic Milan Peroutka ochutnal michelinský bagel a prozradil, jak pokročil v boji se zákeřnou liškou
Před pracovní cestou do Milána se do nově otevřené pobočky rychlého občerstvení na Malé straně přišel občerstvit zpěvák Milan Peroutka. Nikdy bagel nejedl a byl překvapený, že to není jen namazaná "houska s dírou", ale je i chutně naplněná. Zvláště, když na přípravu dohlížel michelinský šéfkuchař Håkan Thörnström.
"Není to ale zrovna jídlo, u kterého chceš, aby tě fotili fotografové. Musíš hodně otevřít pusu, občas něco padne na tričko nebo máš upatlané tváře,“ řekl Milan Peroutka, stále tesknící po milovaných slepičkách, které mu před pár dny doma v kurníku zakousla liška.
„Pořídíme si na jaře nové. Do té doby zamakáme na high-tech kurníku. Uvažuji o automatických dvířkách, dávkovači zrní a dokonalém zabezpečení. Jen doufám, že to není liška Bystrouška a moje hight-tech zařízení nepřečůrá. Nikdy by mě nenapadlo, že mi v Praze liška sežere slepice. Kdyby nebyl ten kamerový záznam, neuvěřím. Ale zase na tu bolest ze ztráty slepic nejsem sám, naše slepičí komunita a soudružnost je velká, až mne to překvapilo,“ smál se Milan Peroutka a s heslem „Milan letí do Milána“ odfrčel na letiště.
Nejčtenější články