Souboj restaurací dovedl Pohlreich do vítězného konce. Který podnik bral prvenství?
Zdeněk Pohlreich celé jaro hledal nejlepší tuzemskou restauraci. Tou se stala právě Restaurace a vinařství Salabka, kde chef Petr Kunc již osmým rokem opanuje chuťové pohárky svých hostů tak brilantně, že byl zařazen do michelin guide, což zatím pokaždé obhájil. Pohlreichův souboj restaurací Salabka vyhrála díky odhodláni, profesionalitě, zkušenosti a vyváženosti chutí.
Jídla v restauraci Salabka v Praze Troji vypadají díky dokonalému platingu jako z módního časopisu – jsou servírována precizně s největší péčí. Šéfkuchař Petr Kunc se netají tím, že by rád získal michelinskou hvězdu. Protože míří k těm nejvyšším cílům, odpovídá tomu i jeho servis. „Účast v soutěži byla nesmírná zkušenost jak pro mě, tak pro celý náš tým. Když se mě někdo zeptá, zda bych do toho šel znovu, tak rozhodně ano. Formát pořadu byl opravdu na úrovni. Měli jsme velmi kvalitní soupeře. Šéfkuchaři, kteří vedou dané restaurace, jsou velcí profesionálové. Dělali v zahraničí a často i v michelinských restauracích,“ říká Petr Kunc z restaurace Salabka a dodává: „Chtěli jsme divákům představit náš koncept a naši krásnou restauraci. Ukázat, že jsme tým, který do práce vkládá srdce. Vždy chceme lidem zprostředkovat velký zážitek.“
„Při natáčení pořadu jsem se potkal se skvělými lidmi, kteří tu práci očividně milují. Dělají ji skvěle. A hodně se mi líbily i vztahy, které měli mezi sebou. Jak se soutěžící chovali v jednotlivých výzvách. Byli kolegiální a velmi profesionální,“ hodnotí natáčení Zdeněk Pohlreich.
Nejčtenější články