Tentokrát neobávaný šéf Pohlreich: Máte chuť na pečené papriky, blanket nebo stripsy?
Když své síly spojí Zdeněk Pohlreich s Danielem Combim, výsledkem může být jediné: oslnivá kuchyně v každé rodině. Zdeněk Pohlreich tentokrát začne asi nejoblíbenějším pokrmem českých rodin, tedy řízky alias stripsy: V čem je bude obalovat, aby získaly světový šmrnc a dokonale vyváženou chuť s mírně orientálním nádechem?
Telecí blanket půjde na řadu, respektive do přípravy, jako druhý. Jde o průsečík francouzské a české kuchyně, a jak tvrdí Zdeněk, právě přípravou takového pokrmu kdysi začínal ve francouzské restauraci. A uvědomil si, že v jednoduchosti je krása. Navíc na přípravu takového jídla není třeba drahé maso. Stačí hrudí či plec a lahůdka je na stole.
Daniele Combi tentokrát sáhne po tradičním sicilském receptu a připraví ciambelline al pistacchio. Jestli si je neumíte představit a nechce se vám čekat do vysílání pořadu, můžeme prozradit, že se jedná o donuty v italském provedení. Velmi jedlé donuty. Dobrou chuť a kávuk nim.
Kdybyste i tak, po výše uvedených dobrotách, měli ještě hlad, má Šéf další variantu rychlého pokrmu v rukávu. Připravte si pečené papriky s kuskusem. Aneb jak říká Šéf: „Je to taková bleskovka, když spíž zívá prázdnotou a vy máte chuť na něco, co vám nedovezou jiní, ale co si připravíte sami."
Sledujte novou řadu oblíbeného Šéfa a vařte jako on. Svižně, chutně, zdravě a s nápadem. I vy se totiž můžete stát Šéfem za pár minut. Také druhá série oblíbeného pořadu bude zaměřena na jednoduché a tradiční pokrmy, které z rukou mistra chutnají vždy skvěle a každý je zvládne stejně dobře jako on!
Nejčtenější články