Herečka Eva Čížkovská je u plotny jako doma. Co nerada jí a co je její majstrštyk?
Herečka Eva Čížkovská je v kuchyni jako doma. Vaří, peče, zavařuje a hodně ji to baví. Není proto divu, že přijala pozvání mezi mistry kuchaře a cukráře a spolu s nimi připravila velikonoční menu.
„Vaření je můj koníček. Recepty si také vymýšlím nebo jídla upravuji podle svého. V seriálu Ohnivé kuře jsem v přestávkách natáčení vedla dlouhé debaty s profesionálními kuchaři a hodně věcí a vychytávek mi poradili,“ uvedla Eva Čížkovská a přiznala, že ani jí se ale kuchařské karamboly nevyhýbají. „No jasně, že něco pokazím. Nebo dělám i něco jiného, zapomenu, že mám něco na plotně a spálím to. To se stane i šikovnějším kuchařkám. Hlavně to nesmí být moc často,“ smála se herečka.
A jsou také pokrmy, které sice Eva uvaří, ale kdyby záleželo na ní, tak je vůbec nepřipravuje. „Já nemusím rajskou, ale pokud ji rodina vyžaduje, uvařím ji. A pak guláš. K životu také nepotřebuji divočinu. Ale myslím, že dobře umím připravit chobotnici, dobré pečené maso, králíka a další pochoutky. A když něco pokazím? Opravdu nepovedené jídlo nepodávám. Když je újma menší, jde to občas „spravit“ jednoduchým způsobem. To jsou právě ty vychytávky, jen o nich vědět.“
Herečka během vaření pokrm ochutnává, to musí, ale pak si dá velmi malou porci nebo nejí vůbec. A je to na její figuře znát. „Nepřejídat se, je základ. Pak si také dávám pravidelně udržovací krabičkovou kůru, hodně mi pomáhají na mé oblíbené estetické klinice. Ale jinak cvičím jógu, fitness, hraji golf. Pěkná postava opravdu není zadarmo. Člověk musí být vytrvalý a poctivý. S tím nemám problém. Když mám vynechat kávu, tak si jí prostě nedám.“
A co Eva Čížkovská nabídla a také sama připravila jako velikonoční menu? Mrkvová polévka, pečené jehněčí a kolegyně cukrářka upekla velikonoční mazanec.
Nejčtenější články