Chantal Poullain vařit umí. Mezi zkušenými profíky se neztratila
Rozesmátá a odpočatá herečka Chantal Poullain se postavila za plotnu a se známým kuchařem Filipem Sajlerem se pustili do přípravy mušlí podle známých receptů. A asi to oblíbené herečce jde excelentně, protože se spolu se Sajlerem stali ambasadory festivalu Prague Mussel Week.
Už po čtvrté, Praha a několik dalších českých měst, budou hostit Festival Prague Mussel Week, který si klade za cíl ukázat všem, že mušle nejsou luxusním nedostupným zbožím, nýbrž chuťově výbornou, nutričně hodnotnou a zdraví prospěšnou součástí každodenního jídelníčku.
“Snažíme se zlepšit zdravé jídelní návyky i zde v Česku, kde podobné produkty v minulosti nebyly k dispozici. I letos chceme ukázat Čechům, že mušle nejsou výstřelkem, ale neuvěřitelně zdravou a chutnou potravinou, která se může snadno stát častou součástí našeho běžného jídelníčku,” přibližuje letošní ročník šéf festivalu Pierre-Manuel Boels.
Ve dnech 26. 9. až 2.10 se tak dle slov organizátora plánuje naservírovat více než 70 tisíc porcí těchto delikatesních pokrmů, a přinést tak chuť moře do Prahy i do dalších míst České republiky a vy tak budete mít jedinečnou příležitost ochutnat vysoce kvalitní, čerstvé nizozemské slávky na 100 různých způsobů v bezmála 100 různých restauracích.
Nejčtenější články